Eğitim Sitesi

Meta Tag Nedir? Meta Tag Hakkında Kısaca Bilgi

Meta Tag Terimi Hakkında Bilgiler

SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimi Olarak Meta Tag:

Bilgi etiketleri. Sitenin giriş kısmındaki header etiketinde yer alan, arama motorlarına bilgi veren ve web'in ilk zamanlarında web sitesinin arama sonuçlarında çıkmasında hemen hemen tek etken olan etiketlerdir. Title, description, keywords, robots, refresh gibi özellikleri vardır.

 

    Benzer SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimleri

    SEO: Search Engine Optimization. Arama motoru iyileştirmesi (optimizasyonu). Web sitelerinin günümüzde en önemli reklam ve pazarlama araçlarından olduğu düşünülürse SEO'nun da bu araçtan en iyi şekilde yararlanma alt aracı olduğu söylenebilir. SEO, Google gibi arama motorlarında çeşitli kelimelerde arama yaptığımız zaman web sitemizi ilk sayfalarda çıkartma tekniğidir.

    Outbound Link: Sitemizden dışarıya link vermek için kullanırız. Amaç verilen link'in Page Rank'ını arttırmaktır.

    Noindex: Arama motoru örümcekleri tarafından indekslenmemesini istediğimiz içerikler için kullanırız.

    Tag: Etiket. SEO içinde de kullanım alanı olan web kodlamada biçemleri, kodları. Mesela web tasarımda head bölümü içine yerleştirilen ve meta tag'ları denilen description (açıklama), title (başlık) ve keyword (anahtar kelime) biçimleri / kodları tag diye adlandırılır ve SEO'da önemlidir. Bu tag'lar çoğunlukla HTML kodlarıdır. Diğer tag'lar : h (başlık) tag'ları, strong ve em tag'ları, görsellerdeki alt ve title tag'ları, rel gibi mikroformat tag'ları vb.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimleri Sözlüğü