Eğitim Sitesi

Matriks Organizasyon Nedir? Matriks Organizasyon Hakkında Kısaca Bilgi

Matriks Organizasyon Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Matriks Organizasyon:

işlevlere göre bölümlendirilmiş organizasyon üzerine, ürünlere göre bölümlendirilmiş organizasyonun yerleştirilmesiyle elde edilen yapı.

 

    Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri

    Yer Seçimi ve Tesis Kurma İzni: Tesis yeri ile projeleri ve diğer belgelerin uygun görülmesi durumunda tesis yerinin ve kurulmasının uygun olduğuna dair yetkili makamın yazılı izni.

    Kriz Aşamaları: Krizin oluşma aşaması, hareketsizlik ve krizi yalanlama aşaması, hatalı karar ve faaliyetler, krize girme aşaması ve dağılma aşaması.

    Bağımsız Bölüm: Bir yapının Kat Mülkiyeti Yasası hükümlerine göre; bağımsız mülkiyete konu olan bölümlerden her biri. Kat mülkiyeti veya kat irtifakı kurulmuş yerlerde, ana gayrimenkulün ayrı ayrı ve başlı başına kullanılmaya elverişli olan ve her biri kat mülkiyeti kütüğünde ayrı bir sayfaya tescil edilen konut, dükkan, mağaza gibi bağımsız mülkiyete konu bölümlerine bağımsız bölüm denir.

    Esnaf Kefalet Kooperatifleri: Türk esnafı ve sanatkârlarının, finansman ihtiyacını, dolaylı — dolaysız biçimde karşılamak üzere tesis edilen, Ticaret Bakanlığı ve bir devlet bankası olan Türkiye Halk Bankasının denetimi altında faaliyet gösteren kooperatifler.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü