Eğitim Sitesi

Makyaj Nedir? Makyaj Hakkında Kısaca Bilgi

Makyaj Terimi Hakkında Bilgiler

Sunuculuk-Televizyonculuk Terimi Olarak Makyaj:

Televizyon programlarındaki görüntülerde yer alan kişilerin, kameralar karşısında daha şık görünmeleri, cilt kusurlarını örtmeleri, ışık yansımasını önlemek ya da oyuncuların, rolünü oynadıkları karaktere benzemeleri için kullanılan her türlü kozmetik malzeme uygulamaları.

 

Tiyatro Terimi Olarak Makyaj:

Tiyatro ve sinemada sanatçıların yüzlerinde boya ve başka maddelerle yapılan tuvalet ve değişiklikler.

 

Dil ve Anlatım Terimi Olarak Makyaj:

Tiyatro ve sinemada sanatçıların yüzlerinde boya ve başka maddelerle yapılan değişiklikler.

 

    Benzer Sunuculuk-Televizyonculuk Terimleri

    Set: 1. Sinema ya da televizyon filmi, dizi, reklam vb. gösterim şekillerinin gerçekleştiği gerçek ya da kurmaca alan. 2. Program çekimi için gerekli olan teknik donanım ile görsel ve sanatsal unsurlar.

    İnternet Ortamı: Yayının abonelere ve/veya alıcılara, dünya genelindeki bilgisayar ağlarını ve kurumsal bilgisayarlar sistemlerini birbirine bağlayan internet ağı için kullanılan protokoller aracılığı ile iletildiği ortam.

    Blog: Genellikle güncelden eskiye doğru sıralanmış yazı ve yorumların yayınlandığı, günlüğe benzer, web tabanlı, kişisel ve/veya bir gruba ait yayınlar.

    Ters Piramit Tekniği: Haberin içerik özetinin girişte verildiği ve bilgilerin en önemliden en az önemliye doğru sıralandığı, en sık kullanılan haber yazım tekniği.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sunuculuk-Televizyonculuk Terimleri Sözlüğü