Eğitim Sitesi

Makroklima Nedir? Makroklima Hakkında Kısaca Bilgi

Makroklima Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Makroklima:

Komüniteyi etkisi altına alan büyük iklim katmanına makroklima denir.

 

Ekoloji - Çevre Terimi Olarak Makroklima:

Bir bölge, bir ülke, hatta birkaç ülke gibi geniş bir alanda, küçük farklılıklar göstererek hüküm süren iklime verilen isimdir.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Mesajcı RNA (m RNA): Nukleusta sentez edilip sitoplazmadaki ribozomlara geçen özel bir RNA çeşididir. Ribozomlardaki RNA ile birleşir ve bir enzim ya da diğer bazı özel protein sentezleri için kalıp görevi yapar. (elçi RNA, haberci RNA)

    Testis: 1. Erkeklerde üreme hücrelerini oluşturan, aynı zamanda eşey hormonları salgılayan bir bez niteliği de taşıyan organ, er bezi. 2. Spermatozoonları üreten erkek gonadı. İnsanda ve öteki bazı memeliler de testisler skrotal kese içinde bulunurlar.

    Aktivatörler: Enzim reaksiyonlarını hızlandırıcı etki yapan maddelere denir.

    Spor: 1. Kötü şartlara dayanıklı, neslin devamlılığını sağlayıcı özel üreme hücrelerine spor denir. 2. Genellikle tek hücreli olan eşeysiz üreme elemanı. Bir protozoon ya da bir tohumsuz bitkide olduğu doğrudan ergin duruma gelişebilen bir organizma . 3. Mantarların üreme hücresidir. Rüzgâr, su ve böceklerin etkisiyle çevreye dağılır. Sporlar çevre şartlarına oldukça dayanıklı olup yıllarca canlılığını koruyabilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü