Eğitim Sitesi

Makina ve Techizatın Yurt İçinden Alımında KDV Desteği Nedir? Makina ve Techizatın Yurt İçinden Alımında KDV Desteği Hakkında Kısaca Bilgi

Makina ve Techizatın Yurt İçinden Alımında KDV Desteği Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Makina ve Techizatın Yurt İçinden Alımında KDV Desteği:

97/2 nolu Hazine Müsteşarlığı Tebliğine göre, "Teşvik Belgesine istinaden düzenlenen yerli global listede yer alan, yeni olarak temin edilen, yurt içinde imal edilmiş olan makine ve teçhizattan Müsteşarlıkça proje bazında uygun görülenlerin" gelişmiş yörelerde sadece KDV tutarının, kalkınmada öncelikli yörelerde ise KDV+15 puan tutarında bir meblağın fon kaynaklarından yatırımcıya nakit olarak ödenmesine olanak sağlayan bir teşvik tedbiridir. Master süreç planı.

 

    Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri

    Thomas Cook's Continental Time Table: Avrupa Ülkelerarası Tren Tarifesi

    Lüks Turizm: Gelir düzeyleri çok yüksek olan kişilerin katıldığı ve lüks tüketime yönelik turizm türü.

    Seyahat İşletmeleri: Üretici ile tüketici arasında ilişki kuran, hizmeti oluşturan, hizmeti sunan, pazarlayan ve satan veya bu tür işlemler için aracı olan kuruluşlara seyahat işletmeleri adı verilir. Seyahat işletmeleri turistik ürünü oluşturan ve/veya dağıtımını yapan, belirli örgütsel yapıları olan ticari kuruluşlardır. Seyahat işletmeleri aracı olacağı gibi hizmetleri oluşturarak bir bütün olarak da sunabilir. Örneğin bir uçak biletinin acenta tarafından kesilmesi aracılıktır. Konaklama, ulaşım, gezi, yeme-içme gibi hizmetlerin bir araya getirilerek tur paketi olarak sunulması ise hizmetin bir bütün halinde sunulmasıdır.

    Çok Amaçlı Kullanım: Birden fazla gruba veya faaliyet türüne imkân sağlayacak biçimde kullanım.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü