Eğitim Sitesi

LNB (Low Noise Block Convertor) Nedir? LNB (Low Noise Block Convertor) Hakkında Kısaca Bilgi

LNB (Low Noise Block Convertor) Terimi Hakkında Bilgiler

Uydu Terimi Olarak LNB (Low Noise Block Convertor):

Uydudan gelen sinyali güçlendiren ve güçlendirilmiş sinyalin frekansını dijital uydu alıcısına uygun frekansa indiren elektronik bir ekipman.

 

    Benzer Uydu Terimleri

    Backhaul: Karasal Hat. Uydu terminali ya da merkezi yer istasyonu ile kullanıcı merkez ofisi arasındaki karasal hat.

    C – Bandı: 3.7 – 4.2 GHz frekans bandı. Halen Kuzey Amerika'da 22 uydu C-Bandı üzerinden neredeyse uydu / kablo şebekelerinin tüm yayın dağıtımını yapmaktadır. Güçleri transponder başına 5-11 watt olup Amerika'da gereken alıcı çanak çapları 5-12 feet (150-370cm) olmaktadır. Ancak 1992 den bu yana söz konusu uydular daha güçlü (10-17 watt) olanlarıyla yenilendiğinden bir C-bandı alıcı sistemin gerekli ortalama çanak çapı 90inch (230cm) dolayında olmaktadır.

    Clarke Kuşağı: Arthur Charles Clarke‘ın kendi ifadesiyle: "...Yeryüzünden tam doğru mesafedeki bir yapay uydu her 24 saatte bir tur yapacaktır. Yani böyle bir uydu yerden bakıldığında aynı noktada kalır ve yeryüzünün neredeyse yarısı tarafından da optik olarak görülebilir. Doğru yörüngede olan ve birbirinden 120 derece açıda bulunan bu aktarıcı istasyonları tüm gezegene televizyon ve mikrodalga kapsama alanı sağlayabilir.

    dBi: Isotropic bir kaynağa göre güç.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Uydu Terimleri Sözlüğü