Eğitim Sitesi

Kült Nedir? Kült Hakkında Kısaca Bilgi

Kült Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Kült:

Allah'a, ilahî kabul edilen veya Allah'ın özel sevgisini kazanmış varlıklara gösterilen saygı.

 

Arkeoloji Terimi Olarak Kült:

Tapım. Değişik kültür özelliklerine sahip halkların tapınma ve ibadet biçimlerine verilen ad.

 

Sanat Terimi Olarak Kült:

Tapma, tapınma. Din. Dini tören, ibadet, ayin, dini inanca yönelik materyal.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    İngiliz Muhipleri Derneği: Mondros Ateşkes Antlaşması'ndan sonra İstanbul'da kurulan, Anlaşma Devletleri ile işbirliği içerisinde bulunarak Anadolu Hareketi'ne karşı en fazla zarar veren örgütlerdendir. İngiliz gizli haber alma örgütü tarafından kurdurulan bu cemiyetin en tanınmış üyeleri Vahidettin ve Damat Ferit'tir.

    Olimpiyat Oyunları: Eski Yunan'da çeşitli spor karşılaşmalarının yer aldığı aynı adlı antik şenliğin uzantısı bir gelenek olarak 1896'dan bu yana dört yılda bir düzenlenen uluslar arası amatör spor yarışmasıdır. Spor aracılığıyla dünya halklarını birbirine yakınlaştırma felsefesine dayanan Olimpiyat Oyunları, aynı zamanda spor dünyasının doruğu sayılır. Yaz ve Kış Olimpiyat Oyunları olarak iki bölümde yapılır. İlk Olimpiyat M.Ö. 776'da Atina'da yapılmıştır.

    Tırpan: Ekin, ot ve benzeri şeyleri biçmeye yarayan, uzun bir sapın ucuna tutturulan, çelikten yapılmış, hafifçe kıvrık, uzun, sırtı kalınca ve bombeli, keskin ağızlı bir tür orak.

    Tavaif-i Mülük Devletleri: Emir'ül Ümeraların (Valiler) Halifeyi dinlemeyerek başlarına buyruk hareket etmeleri Abbasi Devleti'nin dağılmasını hızlandırmış ve Abbasi toprakları üzerinde "Tavaif-i Mülük" adı verilen devletler ortaya çıkmıştır. Tevaif-i Mülük Devletleri; 1. Tolunoğulları 2. İhşidoğulları 3. Samanoğulları 4. Büveyhoğulları 5. Fatımiler 6. Tahiroğulları 7. Saffariler 8. İdrisoğulları 9. Ağlebiler

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü