Eğitim Sitesi

Kireç hastalığı Nedir? Kireç hastalığı Hakkında Kısaca Bilgi

Kireç hastalığı Terimi Hakkında Bilgiler

Arıcılık Terimi Olarak Kireç hastalığı:

Etmeni Ascosphaera apis adlı bir fungus (mantar) olan yavru hastalığıdır. Tüm mantarlar gibi nemli ortamları sever. Hastalıklı larvalar mumyalaşmış olup siyahımsı, gri veya beyaz renktedirler. Hastalığın ilk dönemlerinde beyazlaşmış larvalar iki parmak arasında ezilebildiği halde ileri dönemde pirinç tanesi gibi sertleşerek arılar tarafından kovan önüne ve uçuş tahtası üzerine atılırlar.

 

    Benzer Arıcılık Terimleri

    Yumurta: Normal koşullarda ana arılar tarafından döllü ya da dölsüz ve işçi arılar (yalancı ana) tarafından sadece dölsüz olarak petek gözlerine bırakılan ana arı, işçi arı ve erkek arı adayları.

    Ana arı yüksüğü (Ana arı gözü): Ana arı üretiminde ve arı sütü üretiminde kullanılan, balmumundan veya plastikten yapılan, iç çapı 8,5 - 9 mm. olan çanak. Arıların ana arı yapmak için oluşturduğu meme başlangıcı.

    Kuluçka makinası: Ana arı üretiminde ana arı memeleri kapandıktan sonraki süreçte kullanılabilen, kuluçka gelişimi için gerekli sıcaklık ve nem oranı ayarlanabilen yapay kuluçkalık.

    Çerçeve kalıp tahtası: Çerçeve yan çıtalarının yarısı kalınlığında ve çerçeve içine geçebilen boyutlarda, sert ağaçtan yapılmış pürüzsüz tahta.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Arıcılık Terimleri Sözlüğü