Eğitim Sitesi

Kaynak Nedir? Kaynak Hakkında Kısaca Bilgi

Kaynak Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Kaynak:

Yeraltı sularının kendiliğinden yeryüzüne çıktığı yere kaynak denir. Türkiye'de kaynaklara pınar, eşme, bulak ve göze gibi adlar da verilir.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Kaynak:

1. Gelir, kazanç, sağlık vb.ni sağlayıcı öge.

2. Araştırma ve incelemede yararlanılan belge, referans.

3. Herhangi bir bilim dalında yazılmış olan yazı veya eserlerin bütünü, literatür.

 

Otomobil-Araba Terimi Olarak Kaynak:

Metal parçalarını ısı ile eritip birleştirme metodudur.

 

Tarih Terimi Olarak Kaynak:

Tarihi olaylar ve olgular hakkında bilgi veren her türlü yazılı, yazısız, sözlü, görsel malzemeye (bilgi, belge, ve veri) kaynak denir.

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    Hasar Tespiti: Bir afetin neden olduğu fiziksel, ekonomik, sosyal ve çevresel hasar, zarar ve kayıpların, teknik ekiplerce belirlenmesi işlemine verilen addır.

    İzobat (Eş Derinlik Eğrisi): Deniz seviyesinden itibaren aynı derinlik değerine sahip noktaların birleştirilmesiyle oluşturulan eğriye eş derinlik eğrisi ya da izobat adı verilir.

    Limnoloji: Coğrafyanın gölleri inceleyen bilim dalı. Göl bilimi.

    Ülke: Bir devletin egemenlik sahası a) Kara egemenlik alanı: Devletin egemenliği altında bulunan topraklar. Uluslararası antlaşmalarla belirlenmiş kara sınırları vardır. b) Deniz egemenlik sahası: Kara suları sınırları içinde kalan sular, yeraltı ve su bileşimi kaynaklarıyla birlikte kara ülkesinin devamıdır. c) Hava egemenlik sahası: Devletin kara ve denizleri üzerine denk gelen atmosfer katlarıyla onun üzerinde saha, o devletin egemenlik alanı kabul edilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü