Eğitim Sitesi

Kart Kataloğu (Card Catalog) Nedir? Kart Kataloğu (Card Catalog) Hakkında Kısaca Bilgi

Kart Kataloğu (Card Catalog) Terimi Hakkında Bilgiler

Kütüphanecilik Terimi Olarak Kart Kataloğu (Card Catalog):

Kütüphane koleksiyonunun, kartlar üzerine işlenmiş olarak ve belli bir düzen içinde çekmecelerde bulunan betimleyici kayıtları. Boğaziçi Üniversitesi Kütüphanesi'nin kart kataloğu artık güncellenmemektedir, bütün katalog kayıtları elektronik ortama geçirilmiştir.

 

    Benzer Kütüphanecilik Terimleri

    İade Etme: İade tarihinde veya zamanından önce kütüphaneden ödünç alınan kaynağın geri getirilmesidir. Ödünç alınan kaynağın iade edilme süreleri kütüphaneden kütüphaneye değişir. Kaynakları iade etme işlemi Dolaşım/Rezerv Masaları veya otomatik ödünç verme makineleri kullanılarak gerçekleştirilir.

    Üç yılda bir kere: Her üç yılda bir yayınlanan.

    Antoloji (Anthology): Genellikle belli bir konu, tür veya dönem hakkında değişik yazarlar tarafından yazılmış eserlerin toplandığı kitap.

    Kataloglama (Cataloging): Bir kütüphanenin katalog bölümünde gerçekleştirilen tüm materyallerin giriş/kayıt ve sınıflandırma işlemi. Katalog işlemelerine bir eser hakkındaki betimleyici bilgiler (yazar, başlık, fiziki özellikler, gerekli notlar vb.) dahil olduğu gibi materyali raflarda uygun yere yerleştirmek için zorunlu olan konu başlıkları ve sırt numaraları işlemleri de dahildir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Kütüphanecilik Terimleri Sözlüğü