Eğitim Sitesi

İşletmeye Amade Olma Faktörü Nedir? İşletmeye Amade Olma Faktörü Hakkında Kısaca Bilgi

İşletmeye Amade Olma Faktörü Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak İşletmeye Amade Olma Faktörü:

O ay için saat toplamından, o ay içindeki Bakım, Revizyon, Arıza için durulan saatler toplamının çıkarıldığı (pay) değerin, o ay için saat toplamına bölünmesinden elde edilen oranın yüzde (x100) çarpılması ile bulunan değerdir.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Gaz Türbini: Yüksek sıcaklık ve basınçtaki yanma gazlarının hareket sağladığı ve bu gazların yanmayı gerçekleştiren havayı sağlayan bir kompresörün de çalışmasına imkan verdiği türbin türüdür.

    Kısa Devre: Elektrik akımının, her hangi bir sebeple alıcıya girmeden devresini kısa yoldan tamamlanmasına kısa devre denir.

    Enerji Rezervleri: Ekonomik yönden işletilebilir, bilinen ya da tahmin edilen enerji hammadde miktarlarıdır.

    Tarife Sistemleri: Aynı tüketici gruplarıyla ilgili sektörler (örneğin; konut, tarım, sanayi..) ya da aynı kullanım alanları (örneğin; taşıma, aydınlatma, ısıtma,..) için düzenlenen normlaştırılmış fiyat belirleme sistemleridir. Tarife sistemlerinin konfigürasyonu ülkelere, ürünlere hizmet türlerine göre değişir. Elektrik, gaz ve merkezi ısıtma için ya sadece tüketilen enerjiye bağlı bir tarife (örneğin; küçük tüketici tarifesi) ya da iki terimli bir tarife (örneğin; güce, oda sayısına, tarım alanlarına… bağlı biri sabit, diğeri tüketilen enerjiye bağlı fiyat öngören, puant ve düşük tüketim saatleri ile mevsimlik tüketimlerin dikkate alındığı tarifeler) uygulanır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü