Eğitim Sitesi

Inside The Leather Nedir? Inside The Leather Hakkında Kısaca Bilgi

Inside The Leather Terimi Hakkında Bilgiler

Golf Terimi Olarak Inside The Leather:

Putt vuruşunda topun deliğe yakınlık mesafesinin putter’ın baş ve grip arasındaki mesafeden daha az olması haline denir.

 

    Benzer Golf Terimleri

    Feathery: Kaynatılmış tüylerin deri bir torbaya doldurulmasıyla yapılan golf topudur. Darbelere karşı pek dayanıklı olmadığı için, 1880 yılında Guttie topun üretilmesiyle birlikte kullanımdan kaldırılmıştır.

    Lateral Water Hazard: Yan su engeli. Oyun sahası kenarına paralel olarak uzanan su engeli ya da onun bir bölümü olup, sahadaki yerleşimi yüzünden topun su engelinin arkasından kurallara uygun olarak drop edilmesi mümkün olmayan ya da oyun komitesince böyle yorumlanan bir bölgedir. Su engelinin, yan su engeli olarak sayılan bölümü açık olarak belirtilmeli ve sınırları kırmızı takoz ya da çizgilerle işaretlenmelidir.

    Texas Scramble: Golf oyunu çeşitlerinden biridir. Bu bir takım oyunudur. Takımlar arası oynanır. Takımlar en fazla dört kişi olabilir. Oyun takım oyuncularının 1. tee den vuruşları ile başlar. Takım kaptanı oyuncuların yapmış olduğu vuruşlardan en iyisini seçer. Takımın diğer oyuncuları toplarını seçilen, aynı noktaya getirerek ikinci vuruşlarını yaparlar. Yine ikinci vuruşlar içerisinden en iyisi seçilerek üçüncü vuruşun yeri belirlenir. Buradan takım oyuncuları üçüncü vuruşlarını yaparlar. Oyun aynı şekilde devam ederek oyunculardan herhangi birinin topunu oynanan çukura sokmasıyla sonlanır. Ve böylece takımın Stroke Sayısı da belirlenmiş olur.

    Scoop: Golf sahası yapımının ilk yıllarında toprağın yerinden kaldırılması için kullanılan at arabasıdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Golf Terimleri Sözlüğü