Eğitim Sitesi

İktiyozis Nedir? İktiyozis Hakkında Kısaca Bilgi

İktiyozis Terimi Hakkında Bilgiler

Sağlık-Tıp Terimi Olarak İktiyozis:

İktiyozis, insan ve evcil hayvanlarda görülen kalıtsal bir cilt hastalıkları ailesidir. İktiyozis kelime anlamı olarak "balık cildi" demektir. Bu hastalığın görüldüğü insan ve hayvanlar balığın pullarını andıran bir görünüm içindedir.

 

    Benzer Sağlık-Tıp Terimleri

    Antibiyotik: 1- Mikroorganizmaların üremesini engelleyen veya tahrip eden, genellikle mikroorganizmalar ya da bitkiler tarafından meydana getirilen penisilin gibi kimyasal maddelerin genel adı. 2- Bitkilerde özellikle küf mantarlarında bulunan veya sentezle elde edilen, birçok mikroba karşı kullanılan, penisilin, streptomisin vb. maddelerin ortak adı. 3- Bakterilerin üremesini engelleyen ya da öldüren; genellikle mantarlardan, bitkilerden ya da yapay olarak elde edilen ilaç grubu.

    Rehabilitasyon: 1- Hastalık ya da sakatlıkların kişi üzerindeki bedensel ve sosyal zararlarını en aza indirerek toplumsal hayata uyumunu artırmak için yapılan çalışmaların tümü. 2- Fiziki hareket kusurlarını düzeltme, yeniden kazandırma.

    Abdüksiyon: 1- Kol ya da bacağın tamamının ya da bir bölümünün vücudun dikey ekseninden yana doğru hareketi. 2- Orta çizgiden uzaklaşmak ve ya uzaklaştırmak.

    Kakidrosis: Tiksindirici kokuda ter salgılanması.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sağlık-Tıp Terimleri Sözlüğü