Eğitim Sitesi

Graphics Display Nedir? Graphics Display Hakkında Kısaca Bilgi

Graphics Display Terimi Hakkında Bilgiler

Bilgisayar Terimi Olarak Graphics Display:

İş dünyasında kullanılan grafikleri görüntülemek gibi özel durumlar için dizayn edilmiş yüksek performanslı bir gösterim terminali.

 

    Benzer Bilgisayar Terimleri

    ADSL (Asymmetric Digital Subscriber Line): Asimetrik Sayısal Abone Hattıdır. Var olan telefon hatları üzerinden yüksek bant genişliğinde sayısal verilerin iletilmesini sağlayan teknolojidir. Çevirmeli telefon servislerinden farklı olarak sürekli bir bağlantı sağlar. ADSL, aynı hat üzerinden analog (ses) bilgilerin iletilmesine de izin verir.

    NoNoise: Sonic Solitions adlı firmanın Apple Macintosh bilgisayarlarında çalışan digital audio sisteminin önemli fonksiyonlarından biridir. Müzikal yapı altındaki her türlü gürültü (Noise) parazit ve çıtırdıyı filtreleyen özel sistem.

    Spam: Çöp posta anlamına gelir. Siz istemeden, sizin adresinizi bulan birinin attığı, ilan-reklam amaçlı mail'ler bu ad altında toplanır. Tüm dünyada spam yapanların, internet ahalisinin en aşağılık grubunu oluşturduğu varsayılır. Bu yüzden utanç verici bir iş olarak değerlendirilir. Internet üzerinde aynı mesajın çok sayıdaki kopyasının, böyle bir mesajı alma talebinde bulunmamış kişilere, zorlayıcı nitelikte gönderilmesidir.

    PCM: (Pulse Code Modulation) Ses renklerinin örneklenebilmesinde kullanılan bir teknik.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Bilgisayar Terimleri Sözlüğü