Eğitim Sitesi

Fetret Nedir? Fetret Hakkında Kısaca Bilgi

Fetret Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Fetret:

1. Padişahsız geçen süre.
2. Hükümet gücünün gevşediği bir yerde düzenin yeniden kurulmasına kadar geçen süre.

 

Hukuk Terimi Olarak Fetret:

Zayıflık,uyuşukluk.

 

Tarih Terimi Olarak Fetret:

Devlet gücünün zayıfladığı bir yerde düzenin yeniden kurulmasına kadar geçen süre (karışıklık)

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Çok Ulusluluk: Birden fazla farklı ulusun bir arada bulunması anlamına gelir. Örneğin Osmanlı Devleti çok uluslu bir devlettir.

    Reform: Daha iyi duruma getirmek için yapılan değişiklik, iyileştirme, düzeltme, ıslahat. Reform, 15. ve 17. yüzyıl boyunca tüm Avrupa'yı etkileyen Katolik Kilisesi'ne karşı yapılmış dinsel bir harekettir. Katolik kilisesinin aşırı zenginleşmesi ve yozlaşması, siyasetle ve dünyasal etkinliklerle daha fazla ilgilenmeye başlaması birçok din adamının tepkisini çekmiş ve reform hareketlerine yol açmıştır. Reform hareketleri önce Almanya'da, daha sonra da Fransa, İngiltere ve Kuzey Avrupa ülkelerinde etkili olmuştur. Bu reform hareketi Hıristiyanlığın yeni ve büyük 3 mezhebinden biri olan Protestanlığın oluşmasını sağlamıştır.

    Yatırım: 1. Parayı, gelir getirici, taşınır veya taşınmaz bir mala yatırma, mevduat, plasman. 2. Millî ekonominin veya bir ticaret kuruluşunun üretim ve hizmet gücünü artırıcı nitelikte olan aktif değerlerine yapılan yeni eklemeler, envestisman. 3. Bir çıkar veya kazanç sağlamak için yapılan davranış.

    Divan: 1. İslam devletlerinde, hükümdarlara devlet işlerinde yardımcı olması İçin oluşturulan danışma kuruludur. 2. Osmanlı Devleti'nde padişah, sadrazam ve bazı yüksek rütbeli devlet görevlilerinin oluşturduğu meclis ve meclisin toplandığı yer. 3. Yüksek derecedeki yöneticilerin kurdukları bugünkü bakanlar kuruluna benzeyen kuruldur. "Hz Ömer zamanında İslam Devleti'nin sınırları genişleyince toprakların, gelirlerin, giderlerin vs işlerin kaydedilmesi için divan kurulmuştur."

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü