Eğitim Sitesi

Fat Nedir? Fat Hakkında Kısaca Bilgi

Fat Terimi Hakkında Bilgiler

Golf Terimi Olarak Fat:

Club başının toptan önce yere (çime) vurmasıyla meydana gelen hatalı bir vuruş şeklidir. Bu vuruşa aynı zamanda chunk da denir.

 

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Fat:

Yağ.

 

    Benzer Golf Terimleri

    Dog - Leg Hole: Fairway'in green'e daha yakın olan bir kısmının normal doğrultusunu değiştirerek, sağ yada sola doğru bir kıvrım yapmasıyla meydana gelen fairway şeklidir.

    Hole: Green’de topun içerisine sokulduğu çukurdur. Çukurun çapı 108 mm, derinliği en az 100 mm’dir. Çukurun içine bir kovan yerleştirilecekse kovanın üst ağzı, eğer toprak yapısı engellemiyorsa, çimen düzeninden en az 25 mm aşağıya gömülü bulunacaktır. Çukur kovanın dış çapı 108 mm’yi aşmamalıdır. Hole: Golf sahasında teeing ground ile başlayan fairway’le devam eden green ile son bulan 18 oyun yerinden biri olup, numarasına göre isimlendirilir. (5. çukur, 10. çukur v.s.)

    Long Iron: Fairway den uzun atışlar yapabilmek için kullanılan, en az loft derecesine sahip modern iron club lardır.

    Strokeplayb / Medal Play: Stroke sayısının esas alındığı bir oyun şeklidir. Günümüzde profesyonel turnuvalarda oldukça fazla yer alır. Yarışmayı en az vuruş sayısı ile bitirme kuralına dayanır. Bu oyuna aynı zamanda Medal Play adı da verilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Golf Terimleri Sözlüğü