Eğitim Sitesi

Etmen Nedir? Etmen Hakkında Kısaca Bilgi

Etmen Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Etmen:

1. Birlikte ya da ayrı ayrı etkisini gösteren ve belli bir sonuca götüren güçlerden, koşullardan her biri.

2. Zekâ ölçümünde, uygulanan iki ya da daha çok sayıda testten elde edilen sonucu belirleyen ve etkileyen böylece ayrı test puanları arasında bağlılaşma sağlayan varsayımsal özellik, yetenek ya da yetenek öğelerinden biri.

 

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Etmen:

Birlikte veya ayrı ayrı etkisini gösteren ve belli bir sonuca götüren güçlerden, şartlardan, ögelerden her biri, amil, faktör.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Etmen:

Birlikte veya ayrı ayrı etkisini gösteren ve belli bir sonuca götüren güçlerden, şartlardan, ögelerden her biri, amil, faktör.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Anıklık Testleri: Öğrencilerin akademik konularda, resim ve müzik gibi alanlarda ya da mekanik beceriler gerektiren uğraşı dallarında yeteneklerini ölçmeye yarayan testler.

    Kişisel Proje: Belirli ilke ve ölçütlere göre belirlenmiş, öğrencilerin kişisel gelişimini tamamlamasına ve bilimsel araştırma alışkanlıklarını kazanmasına yardımcı olan araştırmaya dayalı eğitim modelidir. Araştırma sonucunda bir ürün veya tez öne sürülmektedir.

    Kaynakça: Araştırmalar sırasında faydalanılan eserin, makalenin, derginin vb. künyesinin meydana getirilen yazılı raporda belirtildiği şekle denir.

    Yararcılık: 1. Bir işin, bir eylemin doğruluk derecesini o iş ve eylemdeki yararlıkla değerlendiren, yarar ilkesini doğru davranışların ölçüsü olarak kabul eden ve böylece yarar ile ahlak arasında sıkı bir ilişki kuran öğreti. 2. Genel mutluluğa uymayı ahlaksal değerin ölçütü olarak gören öğreti.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü