Eğitim Sitesi

ESİ'nin Yük Dağıtım Sorumlusu Nedir? ESİ'nin Yük Dağıtım Sorumlusu Hakkında Kısaca Bilgi

ESİ'nin Yük Dağıtım Sorumlusu Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak ESİ'nin Yük Dağıtım Sorumlusu:

ESİ tarafından, Merkezi Yük Dağıtıma dahil edilen Üretim Gruplarının işletilmesi için, Üretim Santrallerine yük dağıtıma ilişkin talimatlar vermek üzere yetkilendirilmiş, UKM ve/veya BKM'deki kişi ya da kişiler. Bu pozisyonda, 24 saatlik vardiyalardan oluşan bir çalışma düzeni uygulanacaktır.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Su Tutma Uzunluğu: Su tutma sınırı ile baraj gövdesi arasındaki, akarsu ekseni boyunca ölçülen yatay uzunluktur.

    Bir Saat: Günün yirmidörtte biri. 3600 saniye, 60dakikadır. Elektriğin kullanım ölçüsü; Tüketilen enerjinin zaman birimidir.

    Marjinal İşletme Maliyeti: Verilen programlara bağlı olarak işletilmekte olan elektrik sisteminde (Üretim, İletim, Dağıtım, Tüketim dahil)meydana gelecek sürekli değişikliklerin (Yük, Malzeme, Revizyon, Bakım vd.) karşılığında sürekli ilavelerle veya eksiltmelerle Üretim, İletim, Dağıtım bölümlerinde veya bu bölümlerden satış noktalarına kadar şebeke parçalarındaki Üretim=Tüketim dengesini sürekli sağlayan en ekonomik (saatlik, günlük, aylık, yıllık) işletme seviyesini tutturan mali değerdir.

    Küçük İzole Sistem: 1996 yılında tüketimi 2500 GWh'ten az olan ve yıllık tüketimin %5'inden azını diğer sistemlerden bağlantı yoluyla temin eden herhangi bir sistem.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü