Eğitim Sitesi

Enürezis Nokturna Nedir? Enürezis Nokturna Hakkında Kısaca Bilgi

Enürezis Nokturna Terimi Hakkında Bilgiler

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Enürezis Nokturna:

5 yaşından büyük çocuklarda geceleri tıbbi bir neden olmaksızın yinelenen idrar kaçırmalarıdır.

 

    Benzer Sağlık-Tıp Terimleri

    Body Sculpting (Vücut Şekillendirme): Vücutta yapılan egzersizlerin tümüne verilen addır. Fitness programları ile birlikte daha çok ağırlık kaldırma, esneklik ve dayanıklılık gücü üzerine yoğunlaşma sağlanır.

    Akupresör-Düğümovma: Geleneksel Çin tekniğinde iğnesiz akupunktur (acupressure masajı) olarak bilinir. Parmaklar ile vücudun en kilit noktalarına basınç uygulanarak yapılan bir uygulamadır. Bu uygulama kas gevşetip, enerji akışını arttır.

    Hamam: Orta Doğu kültürlerine ait geleneksel bir yıkanma ve temizlenme tesisidir. Kadın ve erkekler için ayrı hamamlar vardır. Hamam içinde küçük odalar bulunur. Hamam görevlileri ziyaretçiler ile bire bir ilgilenip kişilerin temizlenmelerinde yardımcı olurlar. Hamamlarda sabunla yıkanmak esastır. Hamam, vücuttaki toksinlerin atılmasında önemli bir rol oynar. Yalnız yıkanabilineceği gibi küçük gruplar halinde de yıkanılabilir.

    Reynaud Hastalığı: Sebebi bilinmeyen, daha çok orta yaşlı kadınlarda rastlanan bir rahatsızlık olup, özellikle soğuğa maruz kalınca parmaklarda morarma ve hissizleşme ile karakterize bir damar rahatsızlığıdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sağlık-Tıp Terimleri Sözlüğü