Eğitim Sitesi

EDGE Nedir? EDGE Hakkında Kısaca Bilgi

EDGE Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak EDGE:

Bazı cep telefonlarına yerleştirilen, kullanıcıların multimedyaya ve diğer geniş bant uygulamalarına mevcut hıza göre üç kat hızlı erişmelerini sağlayan bir teknolojidir. EDGE: Enhanced Data for GSM Evolution (GSM Gelişimi için Geliştirilmiş Veri Hızı)

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    EDGE (Enhanced Data Rates for GSM Evolution): GSM Evrimi için Gelişmiş Veri Oranları. GSM faz2+ ağlar için yüksek hızlı veri transferinin yolunu açan bir spesifikasyon. EDGE getirdiği kodlama metodu sayesinde veri transfer hızı 14,400'den 48,000 bit/saniye'ye çıkmıştır.

    Banko Derinliğinde: "Dolap derinliğinde" olarak isimlendirilen banko derinliğinde modeller, standart mutfak dolaplarından taşmayacak şekilde tasarlanmış, ankastre kuruluma gerek olmaksızın entegre bir görünüm sağlayan modellerdir.

    Ekstra Kurutma Programı: Bu program, havlular gibi ütü gerektirmeyen kalın veya kapitone kumaşlar için kullanılan bir programdır.

    Java: 1. Sun Microsystems tarafından geliştirilmiş bir programlama dilidir. Java, kullanıcılara çevrimdışı kullanılmak üzere bağımsız uygulamaları indirme becerisini kazandıran lider bir mobil platformdur. 2. Platformdan bağımsız programlama dili. Mobil Telefonlar için geliştirilen versiyonu da bulunmaktadır(j2ME). Bu sayede başta oyunlar olmak üzere, java ile geliştirilmiş birçok uygulama uyumlu telefonlara indirilebilmektedir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü