Eğitim Sitesi

Dağdaş-94 Nedir? Dağdaş-94 Hakkında Kısaca Bilgi

Dağdaş-94 Terimi Hakkında Bilgiler

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Dağdaş-94:

Sap 90-110 cm uzunluğundadır. Başak beyaz kılçıklıdır. Dane beyaz renkli ve oval şekillidir. Camsı sayılabilecek yarı sertlikte olup, 1000 tane ağırlığı 35-40 gr'dır. Kışa, kuraklığa ve yatmaya dayanması iyidir. Rastığa karşı hassas olup, yaprak hastalıklarına tarla şartlarında dayanıklı ekmeklik buğday çeşidi.

 

    Benzer Ziraat (Tarım) Terimleri

    Fiziksel Mücadele: Kimyasal bileşikler kullanmadan, zararlıların normal fizyolojik davranışlarını bozmak veya çevre koşullarını onların dayanamayacakları şekilde değiştirmek üzere uygulanan yöntemlere fizyolojik yöntem denir.Toplamak, uzaklaştırmak, yakmak gibi.

    Alım: Toprak Mahsulleri Ofisi'nce her kampanya döneminde Bakanlar Kurulu Kararı ile belirlenmiş esaslar çerçevesinde hububat ve bakliyat ürünleri ile haşhaşın gerçek üreticilerden satın alınması işlemi.

    Hasar: Malın yanma, kırılma, ezilme gibi sebeplerle değerini kaybetmesi hali.

    İhracat: Bir malın veya değerin yürürlükteki İhracat Mevzuatı ile Gümrük Mevzuatına uygun şekilde yabancı müşterilere satılması, fiili teslimatının gerçekleştirilmesi ve Kambiyo Mevzuatı'na göre bedelinin (bedelsiz ihracat hariç) yurda getirilmesidir. Dışsatım

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ziraat (Tarım) Terimleri Sözlüğü