Eğitim Sitesi

Çinhindi Yarımadası Nedir? Çinhindi Yarımadası Hakkında Kısaca Bilgi

Çinhindi Yarımadası Terimi Hakkında Bilgiler

Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimi Olarak Çinhindi Yarımadası:

Tarihî ve kültürel olarak üzerinde Myanmar, Laos, Kamboçya, Malezya, Tayland, Singapur ve Vietnam'ın yer aldığı Hindistan ve Çin etkisi altında olan yarımada.

 

    Benzer Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimleri

    Propaganda: 1. Bir öğreti, düşünce veya inancı başkalarına tanıtmak, benimsetmek ve yaymak amacıyla söz, yazı vb. yollarla gerçekleştirilen çalışma, yaymaca. 2. Bir bireyin veya grubun başka bireylerin veya grupların tutumlarını belirleyerek bu tutumları kendi amaçları doğrultusunda biçimlendirmek ve kontrol altında tutmak için yaptıkları bilinçli çalışma.

    Fütürizm: 1. Yirminci yüzyılın başında ortaya çıkan İtalyan edebiyat ve sanat akımı. 2. İtalyan şairi Marinetti’nin 1909 yılında yayımladığı bildiri ile ortaya çıkan, yeni hayatı övme, geleneksel edebî kuralları yıkma amacını güden ve Dadacılık, gerçeküstücülük vb. akımlara öncülük etmiş olan edebiyat akımı.

    68 Olayları: Fransa'da belirli ülkülerle bireysel özgürlük, kadın erkek eşitliği, yaygınlaşan pasifleşmenin önüne geçmek, yaşam standardının yükseltilmesi ve her alanda köklü değişimlerin gerçekleşmesi için yapılmış toplumsal bir isyan ve mücadele.

    Ambargo: Bir malın serbest sürümünü engellemek için konulan yasak.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimleri Sözlüğü