Eğitim Sitesi

Boğa Nedir? Boğa Hakkında Kısaca Bilgi

Boğa Terimi Hakkında Bilgiler

Veteriner Hekimliği / Hayvancılık Terimi Olarak Boğa:

Sığır türü içerisinde, yetiştiricilikte kullanılan tüm erkek hayvanlara verilen genel ad.

 

    Benzer Veteriner Hekimliği / Hayvancılık Terimleri

    Pedigri: Soy kütüğüne kayıt edilen damızlıklarla, safkan atların numara, isim, orijin, ırk, renk, eşkal, cinsiyet, doğum tarihi, verim kayıtları, yetiştirici ve sahibi ile hayvanın soyuna ait ve verimlerini belirten belge.

    Sperma (döl): Sağlıklı ve damızlık niteliği taşıyan hayvanlardan belirli yöntemlere alınan spermaların spermatolojik muayeneleri yapıldıktan sonraki taze ya da dondurulmuş sperma porsiyonları.

    Damızlık Sertifikası: Anne ve babası bilinen, ancak soylarının verim kayıtları bilinmeyen damızlık hayvanlara bakanlıkça veya yetki verilen kuruluşlarca verilen belge.

    Kamçılılar: Bir hücreliler (Protozoa) alt aleminin, söbe, küre biçiminde veya uzun vücutlu, ön uçlarında 1-4 tane hareketi sağlayan kamçı taşıyan, serbest, asalak veya çürükçül olarak yaşayan, serbest yaşayanlarda klorofil taşıyan kromatoforlar bulunan, bu bakımdan hayvan evriminde bitkilerle hayvanlar arsında geçit kabul edilen ve bitki sınıflandırmasında da yer alan bir sınıf. On kadar takımı olup öglena (Euglena), noktiluka (Noctiluca), tripanozoma (Trypanosoma), layşmanya (Leishmania), trikomonas (Trichomonas), volvoks (Volvox) iyi bilinen cinslerdir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Veteriner Hekimliği / Hayvancılık Terimleri Sözlüğü