Eğitim Sitesi

Kamçılılar Nedir? Kamçılılar Hakkında Kısaca Bilgi

Kamçılılar Terimi Hakkında Bilgiler

Veteriner Hekimliği / Hayvancılık Terimi Olarak Kamçılılar:

Bir hücreliler (Protozoa) alt aleminin, söbe, küre biçiminde veya uzun vücutlu, ön uçlarında 1-4 tane hareketi sağlayan kamçı taşıyan, serbest, asalak veya çürükçül olarak yaşayan, serbest yaşayanlarda klorofil taşıyan kromatoforlar bulunan, bu bakımdan hayvan evriminde bitkilerle hayvanlar arsında geçit kabul edilen ve bitki sınıflandırmasında da yer alan bir sınıf. On kadar takımı olup öglena (Euglena), noktiluka (Noctiluca), tripanozoma (Trypanosoma), layşmanya (Leishmania), trikomonas (Trichomonas), volvoks (Volvox) iyi bilinen cinslerdir.

 

    Benzer Veteriner Hekimliği / Hayvancılık Terimleri

    Kaliteli Silaj: Aneorobik ortam sağlanan, sirke kokusunu andıran rahatsız edici olmayan iyi bir kokuya sahip, doğal bitki rengi veya zeytin yeşili renginde, pH 3.8- 4.2 arasında ve kullanılan bitkide doku bütünlüğü olan silaj, iyi silaj.

    Döl Kontrolü: Soy kütüğü ve verim kayıtlarının düzenli tutulduğu, yeterli teknik alt yapı, uzman personel ve hayvan varlığına sahip kuruluşlar tarafından yürütülen ve damızlık döllerin verimine göre seçmeyi sağlayan uygulamalar. (progeny testing)

    Sundurma: Boyunduruk.

    Damızlık: 1. Kendilerinden döl almak üzere sürü içinden seçilmiş hayvan. 2. Yetiştirildiği ülkede veya yörede, ırkına veya tipine özgü özellikleri gösteren, yüksek verimli, hastalıklardan arınmış, damızlık belgesi veya saf ırk sertifikası bulunan hayvanlar. 3. Döl vermeye devam eden, cinsel olgunluktaki erkek veya dişi çiftlik hayvanı. 4. Gelecek kuşakların anne-baba hattını oluşturmak için elde tutulan, yüksek verimli, soy kütüğü kayıtları tutulmuş, dişi veya erkek hayvan.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Veteriner Hekimliği / Hayvancılık Terimleri Sözlüğü