Eğitim Sitesi

Aydınlık kutu (camera lucida) Nedir? Aydınlık kutu (camera lucida) Hakkında Kısaca Bilgi

Aydınlık kutu (camera lucida) Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Aydınlık kutu (camera lucida):

Mekanik olarak kâğıt üzerine resim yapmayı sağlayan, bir sehpa ve sehpaya takılan içten yansıtmalı prizmadan oluşan aygıt.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Image Resolution: Görüntü çözünürlüğü demektir. Genellikle 640×480, 1024×768, 1280×960, 1600×1200, 2048×1536 gibi rakamlar ya da 0.3, 0.8, 1, 2.1, 3.1, 4, 5, 6 milyon piksel şeklinde ifade edilir. Kameralarda, daha çok resim kalitesinden ziyade resmin hangi ebatlara kadar büyüyebileceği noktasında fikir verir.

    Focus Assist: Bu özellik daha çok gelişmiş model dijital kameralarda mevcuttur. Buna göre kamerada gözükebilen ya da gözükmeyen bir kızıl ötesi ışığın, çekimi yapılacak alan veya objeyi kameranın tanımlaması ve netleme yapabilmesi için faaliyete girmesidir. Ki daha çok yetersiz ışıklı veya karanlık alanlarda devreye girer.

    Gray Level: Resmi dijital olarak oluşturan her bir pikselin siyahtan beyaz doğru olan parlaklık seviyesidir. 0 noktası siyahı, 255 noktası beyazı ifade eder. Bu arada kalan seviyelerdir.

    Zorlama (pushing process): Çeşitli amaçlarla filmlerin sahip olduğu ASA/DIN/ISO değerlerinden daha büyük değerlerle pozlandırılıp özel olarak banyo edilmeleri işlemidir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü