Eğitim Sitesi

Atrofi Nedir? Atrofi Hakkında Kısaca Bilgi

Atrofi Terimi Hakkında Bilgiler

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Atrofi:

Beslenme yetersizliği veya sağlıksız beslenme sonucu bir organ veya oluşumun normal yapı ve görevini kaybetmesi.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Atrofi:

1. Bir vücut dokusunun sonradan küçülmesi, körelmesi, hacmini ve kütlesini kaybetmesi.

2. Çeşitli faktörler, özellikle kullanılmama nedeni ile kas dokusunun normal yapı ve görevini kaybetmesi, hacimce küçülmesi.

 

    Benzer Sağlık-Tıp Terimleri

    Tropizm-Organotropizm: Bazı enfeksiyon etkenleri vücuda hangi yolla girerse girsin belli organlara ulaşıp orada hastalık yapar. Enfeksiyon etkenlerinin belli bir organ seçmelerine tropizm-organotropizm (organ seçme) denir. Örneğin, hangi yolla girerse girsin hepatit etkeninin karaciğerde; kuduz etkeninin beyinde hastalık yapması gibi.

    Rahim: 1- Ana karnında fetüsün geliştiği kadın üreme organı. Uterus, döl yatağı. 2- Memelilerin dişilerinde, içinde yavrunun geliştiği, yumurta kanalının genişlemiş bölgesi. 3- Doğuran canlıların dişilerinde yavrunun, doğuma kadar gelişimini sürdürdüğü kese. Döl yatağı.

    Kinezyoloji (Hareket Bilimi): Kinezyoloji hareket bilimidir. Fizyoterapi ve rehabilitasyonun temelini oluşturan hareket kavramına odaklanan ve insan hareketlerini güzel sanatlar ve spor gibi sağlıklı koşullardan değişik patolojik durumlara kadar geniş bir perspektifte inceleyen bir bilim dalıdır. Birçok meslek grubunu ilgilendirmekte olup, esas amaç kasların nasıl çalışacağı ve güçlendirileceğini, çalışma mekaniğini bilmek ve bu alanda gerektiğinde kişilere destek olmaktır.

    Tenesmus: Rektum veya mesanenin iltihaplı durumlarında görülen, ağrılı işeme veya defekasyon duygusu.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sağlık-Tıp Terimleri Sözlüğü