Eğitim Sitesi

Antiokhia Nedir? Antiokhia Hakkında Kısaca Bilgi

Antiokhia Terimi Hakkında Bilgiler

Arkeoloji Terimi Olarak Antiokhia:

Büyük Menderes nehri kıyısında Aydın ili, Karacasu ilçesi, Başaran Köyü yakınlarında Hellenistik Dönemde Seleukos Krallığınca kurulmuş olan antik kent.

 

    Benzer Arkeoloji Terimleri

    Geison: Kornişin Grekçe adı.

    Grifon: Yarısı aslan, yarısı kartal olarak betimlenmiş mitolojik yaratıklara verilen ad. (İng. Griffin)

    Yazıt: Genellikle mermer, taş ve pişmiş toprak üzerine herhangi bir dilde yazılmış metinlerdir. Bir yapının, anıtın veya heykelin hangi tarihte kim tarafından kim için yapıldığını ya da çeşitli anlaşmaların, toprak başının kayıt altına alındığı, zaferlerin yüceltildiği yazıtlar, diğer ismiyle kitabeler arkeoloji buluntuları arasında önemli bir yer tutarlar. Yazıldığı dili anlamada değil kültürü tarihi açısında belge niteliği taşırlar. Tarihteki en ünlü yazıtlar arasında ilk yazılı antlaşma sayılan Mısırlılar ile Hititler arasındaki Kadeş Antlaşması veya Babil Kralı Hammurabi'nin kanunların yazıldığı bazalt taşından steli sayılırlar.

    Equesterian: Atlı portre. Batı sanatında resim ve heykel alanında soylu ya da önemli kişileri betimlemek için kullanılmış bir portre türüdür. En başarılı örneklerini Rönesans'ta Donatello ve Verrocchio'nun yapıtlarında gördüğümüz bu tür portreler, modeli onurlandırıcı ve yüceltici bir anlam taşırlardı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Arkeoloji Terimleri Sözlüğü