Eğitim Sitesi

Aias Nedir? Aias Hakkında Kısaca Bilgi

Aias Terimi Hakkında Bilgiler

Mitoloji Terimi Olarak Aias:

Troia savaşına katılmış iki kahramanın adı Aias, Salamis kralı Telemon'un oğlu. İlias'ta Akhilleus'tan sonra en yiğit, güzel bir kahraman olarak anılır. Aias, Lokri'in oğlu, kırk gemi ile Troia'ya gitti, çok hızlı koşardı.

 

    Benzer Mitoloji Terimleri

    Afeta: Arapça anlamı , yaşam veren anlamına gelir. Klasik Astrolojide kullanılan bir kavramdır. Gündüz haritasında güney gece haritasında klasik Astrologlar Ay' ı Afeta kabul ederler. Bazı Arap Astrologları yükselen burcun ve bazı Arap noktalarının da afeta olabileceğini savunmaktadırlar.Günümüzde çok kullanılmamaktadır. Elimizde doğruluğunu gösteren yeterli kanıt olmasa da bazı horoskop işleyiş biçimlerinde Afeta derecelerini çalıştığı bilinmektedir .

    Alalkomenis: Thebai kralı Ogyges ile Thebe'nin kızı. Telksine ile Aulis'in kız kardeşi. Üç kardeş Tanrıça Athena'nın süt anneleriydi.

    Salmoneos: Thessalia kahramanlarından Eolos'un oğlu. Peloponnes'te bir şehir kurarak kendi adını verdi.Başarılarından gurura kapılarak kendini baştanrıya eşit saydırmak için tunçtan bir körü üzerinde araba koşturarak kurbanlarının üzerine yanan meşaleler atarak öldürüyordu. Zeus buna çok sinirlendi ve onu yıldırımıyla vurup Tartoros'a attırdı.

    Lyke: Kır perisi. Daphnis'I sevdi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Mitoloji Terimleri Sözlüğü