Eğitim Sitesi

Agrandizör Nedir? Agrandizör Hakkında Kısaca Bilgi

Agrandizör Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Agrandizör:

Negatiflerin kendi orjinal boyutlarından daha büyük boyutlarda basılabilmesini sağlayan optik araç.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Konverter: Objektifle fotoğraf makinesi arasına takılan ve objektifin odak uzunluğunun artırılması amacıyla kullanılan araç. Bu araçlar odak uzunluğunu üzerlerinde yazılı değerlere göre iki ya da üç misli gibi değerlere yükseltirler. Bu arada görüntü kalitesinde kayba da neden olurlar.

    Telemetre: Objenin fotoğraf makinesine olan uzaklığını İki farklı pozisyondan görüntüsünü alarak belirleyen sistemdir. Obje net değilken her iki görüntü de vizörden görülebilir, netleme yapıldığında ise iki görüntü üst üste binerek tek görüntüymüş gibi net olarak görünür. (Bu kavram gerçek anlamda telemetreli vizörü olmayan kompakt makineler için de kullanılmaktadır)

    USB (Universal Serial Bus): Yeni bilgisayarlarda kullanılan bir bağlantı standardıdır. Seri ve paralel kapılara göre daha hızlı bir bağlantı kapısıdır. Şimdilerde tüm kameralar bilgisayara neredeyse USB bağlantılı olarak üretilmektedir. Bundan sonra FireWire yani IEEE-1394 olabilir.

    Banyo: Filmlerde ya da kâğıtlarda oluşturulan gizli görüntüyü görülebilir kılmak, geliştirme banyosunun kimyasal işleminin sona ermesini sağlamak ve ışık görmemiş olan gümüş bromür zerreciklerini kendi içine alarak filmin saydamlaşmasını ve ışıktan etkilenme özelliğini yok etmek ve benzeri daha birçok işlemi yapmak için kullanılan çeşitli kimyasal bileşimler. (chemical baths)

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü