Eğitim Sitesi

Zanaat Nedir? Zanaat Hakkında Kısaca Bilgi

Zanaat Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Zanaat:

1. El ustalığı isteyen işler.

2. İnsanların maddeye dayalı ihtiyaçlarını karşılamak için yapılan, öğrenimle birlikte tecrübe ve ustalık gerektiren iş.

 

Tarih Terimi Olarak Zanaat:

İnsanların maddeye dayalı ihtiyaçlarını karşılamak için yapılan, öğrenimle birlikte tecrübe ve ustalık gerektiren iş. El ustalığı isteyen işler.

 

İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimi Olarak Zanaat:

İnsanların maddeye dayanan gereksinimlerini karşılamak için yapılan, öğrenimle birlikte deneyim, beceri ve ustalık gerektiren iş, sınaat.

 

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Zanaat:

Pratik bilgi ve el ustalığı ile yapılan iş.

 

Genel Türkçe Terimi Olarak Zanaat:

İnsanların maddeye dayanan gereksinimlerini karşılamak için yapılan, öğrenimle birlikte deneyim ve ustalık gerektiren iş.

 

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Zanaat:

Daha çok teknik yeteneğe ve el ustalığına dayanan üretim biçimi.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Sosyal: İnsanın toplum hayatındaki yeri, rolü, birbirleriyle ilişkileri ile ilgili olan demektir. "Sosyal hayatta neler yapıyorsun? Sinemaya gidiyor, Erdemirspor'da futbol oynuyorum." "Sosyal devlet ne yapar? Sosyal devlet toplumun eğitim, sağlık, yiyecek, giyecek, barınma, birlikte yaşama, çalışma hayatı ve geçinme, sendika kurma ve örgütlenme, spor yapma, emeklilik, yaşlıların korunması vb konularda vatandaşlarının haklarını korur." "Sosyal devlete örnekler verir misiniz? Osmanlılar'ın medrese yapmaları, Selçuklular'ın imarethane yapıp fakirleri doyurması, darüşşifalarda hastaların iyileştirilmesi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin huzurevleri kurması vs..."

    Esenlik: Sağlık, afiyet, sıhhat, selamet, hastalık karşıtı.

    Halife: Hz Muhammet'ten sonra onun yerine devlet başkanı olan ve Müslümanların imamlığını yapan kişiye verilen unvandır. "Hz Muhammet'ten sonra seçilen ilk halife Ebubekir olmuştur."

    Balo: Danslı ve özel giysili gece eğlencesi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü