Eğitim Sitesi

Yakıt deposu Nedir? Yakıt deposu Hakkında Kısaca Bilgi

Yakıt deposu Terimi Hakkında Bilgiler

Otomobil-Araba Terimi Olarak Yakıt deposu:

Araçlar için ve özellikle de arabalar için araç içinde kaplayacağı yer çok önemli olduğu için her tipteki araç için değişik yakıt sitemleri tasarlanır. Hatta aynı model bir araba için bile değişik tipte yakıt sitemleri hem dizel hem de benzin kullanan motor tipine göre tasarlanabilir.

Otomobillerdeki yakıt tanklarını yapmak için 2 teknoloji kullanılır:

- Plastik Yüksek yoğunluktaki polietilen yakıt tankları. Bu teknoloji özellikle düşük emisyon oranı nedeniyle gün geçtikçe daha çok kullanılmaktadır.

- Metal (çelik ya da alüminyum) yakıt tankları.

 

    Benzer Otomobil-Araba Terimleri

    Krank muhafazası (Üst karter): Krank milinin içinde döndüğü, motorun alt kısmıdır. Üst tarafında silindir blokunun alt tarafı, altında ise karter vardır.

    Piston mengenesi: Piston tutmak için özel bir mengenedir. Yuvarlak ağızlı olan bu mengene ile, piston hasara uğramadan tutulabilir.

    Karter: Motorun alt tarafına bağlanan ve genellikle çelik saçtan yapılmış bir parçadır. Krank muhafazasının altını kapatır ve yağa depoluk eder.

    Layner: Bakır, çelik veya benzeri madenden yapılmış ince madeni levhadır. Yatak keplerinde, yatak boşluklarını artırmak için kullanılabilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Otomobil-Araba Terimleri Sözlüğü