Eğitim Sitesi

Teşkilat Nedir? Teşkilat Hakkında Kısaca Bilgi

Teşkilat Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Teşkilat:

Ortak bir hedefin gerçekleşmesi için hiyerarşik bir yapı içerisinde planlı ve programlı çalışma yapmak üzere bir araya gelen vasıflı ve yeterli sayıda insandan oluşan yapıya teşkilat denir.

 

Trafik ve İlk Yardım Terimi Olarak Teşkilat:

Örgüt.

 

İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimi Olarak Teşkilat:

Örgüt.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Teşkilat:

Örgüt.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Akarsu: Yağmur, kaynak, buz ve kar sularının bir yatak içinde toplandıktan sonra, bir eğilim doğrultusunda akıp giden sulardır. Akarsuların en küçüğü deredir. Dereler birleşerek çayları oluşturur. Çayların birleşmesiyle de en büyük akarsu olan ırmaklar (nehirler) oluşur. En uzun nehir Kızılırmak'tır. Asi ve Meriç yurt dışından ülkemize gelir. Fırat, Dicle Aras ülkemizden Yurt dışına gider.

    İnkılâpçılık: İnkılâpçılık köklü değişiklikler, yenilikler yapmak anlamındadır. İnkılâpçılık Türk toplumunun sürekli gelişmeye, yenileşmeye açık olmasını sağlamıştır. İnkılâpçılık ilkesi sürekli yeniyi, iyiyi, güzeli esas almıştır. Özellikleri: - Kurumların sürekli yenilenmesi, çağa ayak uydurması anlamına gelir. - Gelişmesi durmuş olan bütün kurum ve kuruluşları kaldırıp yerine daha yeni ve daha çağdaş olanını getirir. - Bütün yenilikler bu ilke doğrultusunda yapılmıştır.

    Kişi Hak ve Hürriyetleri: - Kişi dokunulmazlığı - Kişi hürriyeti ve güvenliği - Özel hayatın gizliliği ve korunması (konut dokunulmazlığı, haberleşme hürriyeti) - Yerleşme ve seyahat hürriyeti - Din ve vicdan hürriyeti - Düşünce ve kanaat hürriyeti - Bilim ve sanat hürriyeti - Basın ve yayınla ilgili hürriyetler (düzeltme ve cevap hakkı) - Toplantı hak ve hürriyeti (dernek kurma hürriyeti, toplantı gösteri yürüyüşü düzenleme hakkı) - Mülkiyet hakkı - Hak arama hürriyeti - Temel hak ve hürriyetlerin korunması

    Başkent: Bir devletin yönetim merkezi olan şehir, hükûmetin merkezi, başşehir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü