Eğitim Sitesi

Plise Perde Nedir? Plise Perde Hakkında Kısaca Bilgi

Plise Perde Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Plise Perde:

Modern ev, ofis, restoran ve kış bahçesi gibi mekanlarda kullanılabilen, 2 cm enindeki kumaşın pile şeklinde ipler yardımıyla katlanarak toplanmasıyla çalışan, dekoratif kullanım kolaylığı olan perde türüdür. Kumaşın yukarı aşağı hareketini kolaylaştırıcı bir alt ray ağırlık çıtası ve perdeyi istenilen noktada durduran ip mekanizmasından ibaret bir sistemi vardır.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Armoni: Uyum, uyumluluk, düzenlilik, bağdaşma, ahenk.

    Masajlı Kompakt Sistem: Duş teknesi, duş kabini ve masajlı duş sistemini bir arada sunan çözümdür. İç duvarlar da özel malzemeden oluşmakta ve jetler içermektedir. Buhar banyolu (sauna/hamam) ve buhar banyosuz modelleri vardır. Buhar banyolu modellerde buhar jeneratörü kullanılmaktadır. Bu modellerde kullanılan jeneratör tipi, jeneratörün ses izolasyonu, fazla su giderimi ve buhar çıkış döngüsü önem kazanmaktadır.

    Eviye Musluğu: Sıcak su tesisatı olmayan ve sadece soğuk su kullanılması gereken eviyelere su akıtmak için kullanılır. Duvara veya tezgaha monte edilir. Su çıkış ağzı döner boruludur. Döner borusu dik ve yatık yapılır. Çıkış ağzının hareketli olması bulaşık yıkamayı kolaylaştırır.

    Deformasyon: Şekil bozulması.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü