Eğitim Sitesi

Plazma Zarı Nedir? Plazma Zarı Hakkında Kısaca Bilgi

Plazma Zarı Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Plazma Zarı:

Hücreye tüm besin maddelerinin girdiği ve bütün metabolik artık ya da salgılarının atıldığı hücrenin canlı işlevsel kısmı.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Reçine: 1. Çam, elma, erik gibi bazı odunsu bitkilerin katı ya da yarı akışkan, yarı saydam, suda çözünmeyen salgı maddesi. 2. Bazı odunlu bitkilerin salgıladıkları, katı ya da yarı akışkan, yarı saydam, suda çözünmeyen salgı maddeleri.

    Eksik Çiçek: 1. İşlevsel erkek organı ya da işlevsel dişi organı olmayan çiçek. 2. Bir çiçekte çanak yaprak, taç yaprak, erkek ve dişi organdan bir ya da birkaçının eksik olmasına eksik çiçek denir. Örnek: Söğüt, kavak, ceviz ve fındık.

    Simbiyoz Yaşam: Farklı canlıların birlikte yaşamasına simbiyoz yaşam denir. Simbiyoz yaşam üç çeşittir: 1- Mutualism: Birlikte yaşamadan her iki canlı da faydalanmaktadır. 2-Kommensalismus: Canlının biri artık maddeleri kullanmak yada korunmasını sağlamak yoluyla diğerinden faydalanmakta, fakat faydalandığı canlıya zarar vermemektedir. 3- Parazitismus: Genelde küçük bir canlının daha büyük bir canlının üzerinde ya da içinde bu canlıya zarar vererek yaşaması anlamına gelmektedir.

    Çevresel Direnç: Bir türün maksimum çoğalma hızını engelleyen fizyolojik ve biyolojik etmenlerin toplamı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü