Eğitim Sitesi

Öncü (Cardinal) Nedir? Öncü (Cardinal) Hakkında Kısaca Bilgi

Öncü (Cardinal) Terimi Hakkında Bilgiler

Astroloji Terimi Olarak Öncü (Cardinal):

Zodyak gruplarından birine de bu ad verilmiştir. Bu gruplar nitelikleri gösterir. Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak Önder gruplardır. Bu gruplara 'Dörtlüler' de denilir.

 

    Benzer Astroloji Terimleri

    Güneş Haritası (Solar Chart): Doğum saati tam olarak bilinmediği zaman Güneş'in bulunduğu nokta yükselen burç kabul edilerek hazırlanan doğum haritası.

    Birleşme (Conjunction): Doğum haritasının en önemli açılarından biri de budur. Bu durumda iki güç birbirlerinin üstüne düşebilir. Birleşme açısında iki gezegen arasında 8 derece kadar pay bırakılır.

    Burçlar Kuşağı (Zodiac): Dünyamızın ekliptiğin her iki yanında 8'er derecede görülen gökyüzü kuşağı. Gezegenler bu kuşakta görülürler. Astrolojide bu gökyüzü kuşağı otuzar derecelik on iki eşit kısma bölünür. Bu eşit parçaların her biri de bildiğimiz burçlardır.

    Açılar (Aspect): Bir yıldız haritasındaki Güneş, Ay ve gezegenler aralarında ve bazen de yükselen burçla açılar meydana getirirler. Bu açıların kimi olumlu kimi olumsuz sayılır. Açıları kuran gezegenler çok daha etkili duruma gelebilirler. Astrolojide açıların yorumlanmasına çok önem verilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Astroloji Terimleri Sözlüğü