Eğitim Sitesi

Kavramak Nedir? Kavramak Hakkında Kısaca Bilgi

Kavramak Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Kavramak:

1. Karşılaşılan sorunları, yeni durumları ve düşünceleri zihinde oluşturmak.

2. Düşünmek.

3. Anlamak.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Eğitim Araştırması: Eğitim alanında ya da eğitim sorunlarıyla ilişkili olarak ve bilimsel yöntemlere baş vurularak yapılan araştırma, a. bk. belgesel araştırma, alan incelemesi.

    Akademik Benlik Tasarımı: Öğrencinin akademik yönü baskın olan bir işte başarılı olacağına inanma ve güvenme derecesi. Kişinin hangi özel ya da genel alana kabiliyeti terimlersözlüğü.com olduğunun farkında olması. Öğrencilerin akademik yönü baskın olan bir işte başarılı olacağına inanma ve güvenme derecesi.

    Aile Eğitimi: 1. Aile kurmuş olan kadın ve erkeklere, aile mutluluğunu gerçekleştirmek ve arttırmak için gerekli bilgi, beceri ve davranışları kazandırmak üzere verilen eğitim. 2. Aile kurmaya aday genç ve yetişkinlere onların iyi birer ana ya da baba olmalarını sağlam

    Bilimsel Tartışma: 1. Çoğunlukla üniversitelerde bilim adamlarınca bir bildiri ya da bir tez üzerinde yapılan tartışma. 2. Üniversite ve yüksek okullarda bilimsel çalışmalara kılavuzluk etmek ya da yapılan çalışmaları değerlendirmek amacıyla düzenlenen seminer türünde toplantı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü