Eğitim Sitesi

Bilimsel Tartışma Nedir? Bilimsel Tartışma Hakkında Kısaca Bilgi

Bilimsel Tartışma Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Bilimsel Tartışma:

1. Çoğunlukla üniversitelerde bilim adamlarınca bir bildiri ya da bir tez üzerinde yapılan tartışma.

2. Üniversite ve yüksek okullarda bilimsel çalışmalara kılavuzluk etmek ya da yapılan çalışmaları değerlendirmek amacıyla düzenlenen seminer türünde toplantı.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Proje Değerlendirme Ölçütleri: Kişisel proje adımlarını belirleyen, öğrencilere bir sonraki aşamada nasıl puanlandırılacakları hakkında bilgi veren tablodur. Ölçütler, proje adımları ve bunların değerlendirmesi konusunda öğretmenlere ve öğrencilere rehberlik eder.

    Özerklik: 1. Yönetim bakımından dış denetimden bağımsız olma. 2. Kişinin, kendi davranışlarını düzenleme ve bu davranışlara yön verme konusunda bir ölçüde bağımsız oluşu

    Alıştırma Kitabı: Ders kitaplarına eşlik edecek biçimde hazırlanan, öğrencilerin ders kitaplarının yardımıyla edinmiş oldukları birtakım bilgileri uygulamalarına olanak sağlayan kitap.

    Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu: Türk Deniz Kuvvetlerinin kara birlikleri, denizaltıları, suüstü gemileri, uçak/helikopterleri, SAT/SAS birliklerinde ve Sahil Güvenlik Komutanlığının sahil güvenlik botları, uçak/helikopterleri ile kara birliklerinde görev yapacak astsubayları yetiştirmek üzere eğitim-öğretim veren kurum.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü