Eğitim Sitesi

Kast Ajansı Nedir? Kast Ajansı Hakkında Kısaca Bilgi

Kast Ajansı Terimi Hakkında Bilgiler

Sunuculuk-Televizyonculuk Terimi Olarak Kast Ajansı:

Bünyesinde bulundurduğu oyuncuları ve/veya figüranları, televizyon, sinema, tiyatro vb. projeler için, işveren kurum/kuruluşların talebi üzerine, bu kurum/kuruluşların görevlendirdiği kişilere tanıtmak amacıyla, tanıtım dosyalarını hazırlayan, sunan ve işe ilişkin finansal ve hukuksal süreçlerin yürütülmesini sağlayan kurumlar.

 

Müzik-Dans Terimi Olarak Kast Ajansı:

Bünyesinde bulundurduğu/temsil ettiği dansçıları, televizyon, sinema, tiyatro vb. projeler için, işveren kurum/kuruluşların talebi üzerine, bu kurum/kuruluşların görevlendirdiği kişilere tanıtmak amacıyla, oyuncuların portfolyolarını hazırlayan, sunan ve istendiği takdir de bu oyuncuları deneme çekimine gönderen, işe ilişkin finansal ve hukuksal süreçlerin yürütülmesini sağlayan kurumlar.

 

    Benzer Sunuculuk-Televizyonculuk Terimleri

    Set Makyözü: Yayına çıkacak kişilerin yüz ve vücuduna çeşitli makyaj malzemeleri ve bunların uygulaması için gerekli araç gereçler yardımıyla ışık parlamalarını önlemek için gereken işlemi yapan görevli.

    Aksan: Bir ülkenin insanlarına veya bir çevreye özgü söyleyiş özelliğini, vurgu.

    Televizyon Yayını: Programların bir yayın akış çizelgesine dayalı olarak eş zamanlı izlenebilmesi amacıyla bir medya hizmet sağlayıcı tarafından sunulan şifreli veya şifresiz görsel-işitsel yayın hizmeti.

    Canlı Yayın: Televizyon yayın akış çizelgesi içinde yer alan bir programın, çekimi ile eş zamanlı olarak yayınlanması.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sunuculuk-Televizyonculuk Terimleri Sözlüğü