Eğitim Sitesi

İş Nedir? İş Hakkında Kısaca Bilgi

İş Terimi Hakkında Bilgiler

Fizik Terimi Olarak İş:

Bir cismi bir yerden başka bir yere hareket ettiren kuvvetin harcadığı enerji. Joule olarak tanımlanır.

Bir cisme uygulanan kuvvet cisim için yer değiştirme oluşturuyorsa, kuvvet iş yapmış olur.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak İş:

Kuvvetin etkisiyle cismin hareket etmesi, yol alması.

 

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak İş:

Bir değer ortaya çıkaran çalışma. Bir sonuç elde etmek, herhangi bir şey ortaya koymak için güç harcayarak yapılan etkinlik, çalışma.

 

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak İş:

Birbiriyle kısmen ilişkili ve belirli bir süreyi dolduracak kadarı bir araya getirilmiş görevden oluşan kümedir. Bir iş, her zaman için bir mesleğin saygınlık ve gelirini sağlamayabilir.

 

Otomobil-Araba Terimi Olarak İş:

Karşı kuvvete rağmen cismin yer değiştirmesi, kilogram metre veya ayak-pound'la ölçülür.

 

İnşaat Terimi Olarak İş:

Sözleşme evrakına göre işçi, malzeme ve ekipman gerektiren her türlü inşaat.

 

    Benzer Fizik Terimleri

    Yüzey Gerilimi: 1. Yüzeydeki sıvı moleküllerinden, sıvı ile ortam arasındaki ara yüzeye çakışık olanların, birbirlerine uyguladıkları kohezyon kuvvetleriyle oluşturdukları zar benzeri tabakanın gerilimidir. 2. Moleküller arası çekim kuvvetinden dolayı sıvının yüzeyinde oluşan kuvvet.

    Su Cenderesi: Yüzey alanları ya da kesitleri farklı iki borunun içlerine sıvı konması, üst yüzeylerine ise hareketli pistonlar yerleştirilmesiyle oluşturulan bileşik kap sistemidir.

    Kuvvet: 1. Bir cismi harekete geçiren, hareket halindeki cismi durdurabilen, cisimlerde hareket ve şekil değişimine neden olan etki. 2. İtme veya çekme. İzole edilmiş nesnelerin ivmeye sahip olmaları durumu. Birimi SI birim sisteminde Newton dur. 3. Kütlesi olan cisimlere hareket kazandıran, cisimlerin hızını veya hareket yönünü değiştiren etkidir.

    Isısal taşınma: sıvılar içindeki ısısal enerjinin taşınması, sıvının bir kısmının soğuması diğer kısmının ise sıcaklığının artması ile olur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fizik Terimleri Sözlüğü