Eğitim Sitesi

IUPAC Nedir? IUPAC Hakkında Kısaca Bilgi

IUPAC Terimi Hakkında Bilgiler

Kimya Terimi Olarak IUPAC:

Uluslararası temel ve uygulamalı kimya birliğinin İngilizce adının (International Union of Pure and Applied Chemistry) kısaltılmış adı.

 

    Benzer Kimya Terimleri

    Işık Hızı: Bütün elektromanyetik dalgaların boşluk kabul edilen, maddeden arınmış ve havası boşaltılmış ortamda 300 000 000 m/s lik bir hızla ile ilerleyişi.

    Karışım: 1. İki ya da daha fazla maddenin kimyasal tepkimeye girmeden, gelişigüzel oranlarda, kimyasal özelliklerini yitirmeden oluşturdukları madde. 2. İki veya daha fazla maddenin kimyasal değişmeye uğramaksızın bir arada bulunmasıdır. Karışımlar birbirinden fiziksel yollarla ayrılabilirler. Örneğin demir tozu kükürt karıştırıldıktan sonra birbirinde mıknatıs yardımı ile ayrılırlar. Demir tozları mıknatısa yapışır. Böylelikle karışımdan önceki halleri ile ayrıştırılabilirler.

    Elektron İlgisi: Gaz halindeki nötr bir atomun bir elektron alarak -1 yüklü iyon haline geçerken dışarı verdiği enerjiye elektron ilgisi denir.

    Elektron: Çekirdeğin etrafındaki ihtimali orbitallerde hareket ettiğine inanılan 1/1840 akb'lik bir kütleye sahip negatif (-) yüklü parçacıktır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Kimya Terimleri Sözlüğü