Eğitim Sitesi

Echinodermata Nedir? Echinodermata Hakkında Kısaca Bilgi

Echinodermata Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Echinodermata:

Derisidikenliler filumu. Derisi dikenli deniz hayvanları deniz yıldızı, deniz kestanesi v.b.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Oogami: Genellikle büyük hareketsiz dişi gamet ile küçük ve hareketli erkek gametin birleşmesi. - Tüm omurgalı hayvanlarda görülür. - Yumurta büyük ve hareketsizdir. - Sperm küçük ve hareketlidir.

    Blastosöl: 1. Emriyonik gelişme sırasında, blastula safhasında küresel yapı oluşurken hücrelerin kenarlara göç ederek oluşturduğu boşluk, birinci karın boşluğu. 2. Döllenmiş yumurtanın oluşturduğu hücre kümesi ortasında içi sıvı dolu boşluk. (Blastula evresi) 3. Embriyonun erken safhasında, dış tabakadaki hücrelerin içeriye doğru bir girinti yapması sonucu oluşan, ilkin vücut boşluğu.

    Tundra: 1-Güneyde tayga, kuzeyde kutup buzulları arasında kalan ağaçsız düzlük. Düşük sıcaklığı, kısa bir büyüme devresi ve yılın büyük bir kısmında donmuş topraklarıyla tipiktir. 2-Kuzey Yarıküre'de çalı ve otsu bitkilerin egemen olduğu, kutba yakın bölgedeki ekosistem tipi.

    Endositoz ve Ekzositoz: Makromoleküler maddelerin (polisakkarit, glukoprotein gibi) ve partiküllerin hücrenin içine alınmasına endositoz; hücre dışına çıkmasına ise ekzositoz denir. Endositozda hücre zarındaki küçük veziküller hücre içine doğru girinti yaparak taşınacak maddeleri içine alır ve sonra bulundukları yerden koparak sitoplazmada serbest hâle geçer. Endositoz; Pinositoz ve fagositoz olarak iki şekilde oluşur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü