Eğitim Sitesi

Çelik Bağlantı Elemanları Nedir? Çelik Bağlantı Elemanları Hakkında Kısaca Bilgi

Çelik Bağlantı Elemanları Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Çelik Bağlantı Elemanları:

Çelik çatıların yapımında kullanılan elemanlar, düğüm noktalarında birbiriyle çelik birleştirme araçlarıyla birleştirilir. Bu araçlar:

Bulonlar/Civatalar: Sökülebilen birleşim araçlarıdır.

Kaynak: Çelik yapılarda ergitme yöntemiyle yapılan kaynaklı birleşimlerdir.

Perçin: Konstrüksiyon için: Birleştirilecek çelik konstrüksiyon elemanlar, üzerlerinde açılan deliklerin perçin ile doldurulması ve perçin başlarının dövülmesi ile bağlanır. Kaplama yapmak için: Panel kaplama ürünleri küçük perçinler kullanılarak birbirlerine bağlanır.

Vidalar: Çatı kaplama panelleri aşıklara veya birbirlerine matkap uçlu vidalar ile bağlanır.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Septik (Çukur): Sızdırmaz çukur.

    Metraj: 1. Metreleme, metre ile ölçme. 2. İhale kapsamında işin yapılan bir bölümü işin iş kalemlerine (pozlara) ayrılmış olarak miktarlarının hesaplandığı cetveldir.

    Asıl Renk: Maddelerin gerçek rengini belirten bir terim. Asıl renkler eğiliminde olduğu rengin yönü olarak tanımlanır. Örneğin mavimsi ya da sarımsı bir yeşil veya yeşilimsi ya da kırmızımsı bir mor gibi. Gerçek renkler ayrıca sıcaklıklarının ve soğuklularının doğadaki renklere (gökyüzü mavisi deniz yeşili gibi) ya da alışıldık nesnelere (harp gemisi grisi, kremit kırmızısı gibi) olan benzerlikleriyle tanımlanırlar. Bu terim ayrıca rengin parlaklığını ya da herhangi bir öncül rengin baskın olduğu boya karışımlarını da ifade eder.

    Belverme: Bir kiriş veya döşemenin ortasından sarkması.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü