Eğitim Sitesi

Bulon Nedir? Bulon Hakkında Kısaca Bilgi

Bulon Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Bulon:

Bulon (cıvata) silindirik gövdeli, altı köşeli başlıklı, ucunda spiral diş açılmış kısmı bulunan bir birleşim aracıdır. Deliğine konduktan sonra diş açılmış ucuna, altına pul (rondela) konmak suretiyle somunu takılır.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Restorasyon: Aslına sadık kalınarak, aslını bozmadan onarma işi.

    Fiberglas: Eritilmiş camdan elde edilen, çok ince cam liflerinden oluşan malzeme, cam yünü, cam pamuğu. Fiberglas, birçok polimer ürün için güçlendirici ajan olarak kompozit malzeme üretiminde, ısı, ses ve elektrik izolasyonunda, ısıya ve korozyona karşı dayanıklı mukavemeti yüksek ürünlerin, yarı saydam çatı panellerinin üretiminde kullanılmaktadır.

    Vazo: Çiçek koymak için kullanılan, cam, toprak, porselen vb. maddelerden ve çeşitli madenlerden yapılan, türlü boyut ve biçimlerde olabilen derin kap.

    Normal Küvet: Daha çok kullanım alanı kısıtlı olmayan büyük banyolarda kullanılan bu tip küvetler, banyo yapacak kişinin ayakta veya uzanarak yıkanabilmesini sağlar. İki veya üç kenarı duvara dayanabilir. Düşük döşeme içine gömülen tiplerinin yanı sıra bitmiş döşeme üzerine monte edilebilen ankastre modelli olanları vardır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü