Eğitim Sitesi

Baron Nedir? Baron Hakkında Kısaca Bilgi

Baron Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Baron:

Doğrudan doğruya krala veya büyük bir tımar sahibine bağlı derebeyi. Krala 'Yüksek Baron' denirdi. Sonraları yalnız asalet unvanı olarak kullanıldı.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Nümismatik: Sikke veya kâğıt para koleksiyonculuğu ve paraları inceleyen çalışma sahası. Bu alanda uzman kişilere nümismat adı verilir.

    Beytülmal: İslam devletlerinde devlet hazinesidir. Arap-İslam Devleti'nin kuruluşundan Osmanlı Devleti'nin yıkılışına dek bu ad kullanılmıştır. Beyt-ül Mal'ın en önemli gelir kaynakları şunlardır: 1. Müslümanlar'dan alınan vergiler (Aşar, Ağnam vb.) 2. Müslüman olmayanlardan (Zimni) alınan vergiler (Haraç, Cizye vb.) 3. Maden, orman, tuzla kiraları. 4. Gümrük (Baç) vergileri. 5. Savaş ganimetleri (1/40'ı Sultana, 1/5'i Hazineye) 6. Bağlı devletlerle beyliklerin yıllık vergileri ve gönderilen armağanlar. * Vârisi bulunmayan, dolayısıyla da devlet hâzinesine ait olan mirasa da beytülmal denir.

    Terennüm: Güzel ve alçak sesle şarkı söyleme.

    Humbaracı Ocağı: Osmanlı ordusunda humbara denilen top mermilerini ve çeşitli bombaları yapan ve kullanan askeri ocaktır. XVI. yüzyılda oluşturulmuş, 1826 yılında Yeniçeri Ocağı ile birlikte kaldırılmıştır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü