Eğitim Sitesi

Avikularya Nedir? Avikularya Hakkında Kısaca Bilgi

Avikularya Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Avikularya:

Kuş başına benzeyen Briyoza kolonisinin bir üyesi.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Fotoototrof: 1. Enerjisini ışıktan ve karbonunu karbondioksitten elde ederek ihtiyacı olan organik besin maddelerini üretebilen canlılar. 2. Ototrof beslenen canlılar, karbon kaynağı olarak havadaki karbondioksit ve inorganik maddeleri kullanarak kendi besinini üretebilen canlılardır. Bu canlılar, besin üretirken kullandığı enerji türüne fotoototrof ve kemoototrof olmak üzere ikiye ayrılır. Fotoototroflar klorofil pigmentine sahip canlılardır. Klorofil ışık enerjisinin soğrulduğu ve fotosentez işleminin gerçekleştiği yerdir. Karbondioksit ve su moleküllerinden ışık enerjisi ile oksijen ve besin oluşturulmasına fotosentez adı verilir. Yeşil bitkiler, mavi-yeşil algler, bazı bakteriler, öglena bu gruba örnek verilebilir.

    Mezozom: 1- Bakterinin üremesi sırasında bakteri zarından kıvrımlar yaparak meydana gelen mitokondri benzeri yapı. 2- Bazı prokaryot hücrelerde nükleotidin yakınında bulunan ve DNA'nın bağlanabileceği hücre girintisi. 3. Oksijenli solunum yapan bakterilerde hücre zarının hücre içine kıvrım yapmasıyla oluşan yapıdır. Mezozomlar, ökaryot hücrelerdeki mitokondrinin görevini yapar.

    Habitat: 1. Bireyin, bir organizmanın ya da başka bir varlığın, içinde oluştuğu ve yaşamını sürdürdüğü ortam, onu etkileyen canlı ve cansız varlıklarla bütün etken ve koşulların toplamı. 2. Bir organizmanın(bitki ya da hayvanın) doğal olarak yaşadığı ve üreyebildiği, kendine özgü özellikler gösteren ortam. 3. Bir canlı türünün rahatça beslendiği, barındığı, ürediği yaşam alanına denir.

    Nükleotid: 1-Nukleik asitlerin ( DNA, RNA) yapı birimleri. 2-Bir fosfat grubu, bir beş karbonlu şeker (riboz ya da deoksiriboz) ve bir azotlu baz (pürin ya da pirimidin)dan oluşan bir molekül. Nükleaz enzimi yardımıyla nükleik asitlerin ayrıştığı bir alt birim.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü