Eğitim Sitesi

Altıntaş-95 Nedir? Altıntaş-95 Hakkında Kısaca Bilgi

Altıntaş-95 Terimi Hakkında Bilgiler

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Altıntaş-95:

Sap 110-120 cm boyundadır. Başakları kılçıklı ve kahverengi kavuzludur. Dane kehribar renkli, camsı yapılıdır. Yatmaya ve kurağa dayanıklıdır. 1000 tane ağırlığı ve hektolitresi yüksek, makarnalık kalitesi iyidir. Tarla koşullarında sarı pas, kara pas, sürme ve rastığa dayanıklı, kahverengi pasa ise orta dayanıklı olan makarnalık buğday çeşidi.

 

    Benzer Ziraat (Tarım) Terimleri

    Makedonya: İthal, kılçıksız, beyaz kavuzlu, verimli, kışa dayanıklı, ekmeklik kalitesi iyi, bin dane ağırlığı 40 gr. civarında olan bir ekmeklik kırmızı sert buğday çeşidi.

    Tarım: Çiftçilik, Ziraat; Bitkisel ve hayvansal üretimin teknolojik koşullar altında ve en ekonomik yollardan yapılması ve pazarlanması faaliyetleri.

    Sana: Bitki boyu 80 cm. civarında, başakları kılçıksızdır. Daneleri kırmızı renkli, Soğuğa, kurağa ve yatmaya dayanıklı yarı sert bir buğday olup, 1000 tane ağırlığı 40-42 gram ekmeklik yarı set buğday çeşidi.

    Gerek 79: Eskişehir Zirai Araştırma Enstitüsünce tescil edilmiş, kırmızı kılçıklı, çıplak kavuzlu, kışa, kurağa, yatmaya, sürmeye dayanıklı, verimli, dane dökmeyen, Orta Anadolu ile Doğu Anadolu'nun kışları ılık geçen yerlerinde yetiştirilen, bin dane ağırlığı 35 gram civarında olan beyaz yarı sert ekmeklik buğday çeşidi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ziraat (Tarım) Terimleri Sözlüğü