Eğitim Sitesi

Zamanaşımı Süresi Nedir? Zamanaşımı Süresi Hakkında Kısaca Bilgi

Zamanaşımı Süresi Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Zamanaşımı Süresi:

Banknotun tedavülden kaldırıldığı tarihten başlayarak değerini tamamen kaybedeceği 10 yıllık süredir. (Redemption Period)

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Reel Sektör (Reel Kesim): Ulusal ekonomide tarım, sanayi ve hizmetler ana sektörlerinde üretici ve tüketici konumundaki bireylerin tümünü temsil eden kesimdir. Bu kesimin gerçekleştirdiği tasarruflar finansal kesim tarafından toplanır ve tekrar reel kesime kullandırılır.

    Teminat: Garanti, güvence. Riskin geri dönüşümünü sağlamak üzere alınan bir tür garanti. Kredinin geri ödenmemesi durumunda teminatın nakde çevrilmesi ve bu nakitle kredinin ödenmemiş anapara, faiz ve diğer masraflarının tahsil edilebilmesi amaçlanır. Bir yatırımcının pozisyon açabilmesi için yatırması gereken para ve özkaynaktır.

    Halka Açıklık Oranı: Halka açık hisselerin nominal değerleri toplamının, tüm hisselerin toplam nominal değerlerine oranını ifade eder.

    Para Piyasası: Kısa vadeli (uluslararası piyasalar için 90 gün ve daha az), yüksek likiditeye sahip finansal enstrümanların işlem gördüğü piyasalardır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü