Eğitim Sitesi

Zaman Aralığı Nedir? Zaman Aralığı Hakkında Kısaca Bilgi

Zaman Aralığı Terimi Hakkında Bilgiler

Uzay ve Astronomi Terimi Olarak Zaman Aralığı:

Ölçülen iki zaman arasında geçen süre.

 

    Benzer Uzay ve Astronomi Terimleri

    Azimut: Bir gök cisminden geçen düşey daire ile gözlem noktası meridyen dairesi arasındaki açı. Çevren düzleminde güney noktasından başlayarak saat ibresi yönünde ölçülür.

    Astroid: Güneş sistemi'nde, çoğunlukla Mars ve Jüpiter arasındaki astroid kuşağında bulunan, ama bazıları (örneğin Apollo astroidleri) Dünya'nın yörüngesiyle kesişen yörüngelerde ilerleyen, çapları üçyüz kilometre kadar olabilen kaya parçaları.

    Doppler Etkisi: 1. Bir ışık (veya ses) kaynağı bizden uzaklaşır ve bize yaklaşırken dalga boyu yani frekansı kayar. Uzaklaşıyorsa görünür dalga boyları kırmızıya (uzun dalga boylarına), yaklaşıyorsa maviye (kısa dalga boylarına) kayar. 2. Işık kaynağı gözlemciye göre veya gözlemci kaynağa göre uzaklaşıyor yada yaklaşıyor ise kaynaktan gelen ışınımın dalgaboyu veya frekansındaki değişim. Bakınız kırmızıya kayma ve maviye kayma. 3. Kaynağın ya da gözlemcinin hareketine bağlı olarak, ışınımımın dalgaboyunda gözlenen değişiklik.

    Küçük Gezegen (Asteroit): Bilinen dokuz büyük gezegene göre çok daha küçük olan (en büyüğünün çapı 770 km), Güneş çevresinde dolanan gökcisimlerinden her biri.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Uzay ve Astronomi Terimleri Sözlüğü