Eğitim Sitesi

Yük Faktörü Nedir? Yük Faktörü Hakkında Kısaca Bilgi

Yük Faktörü Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Yük Faktörü:

Belirli bir periyottaki (yıl, ay, gün) tüketimin, aynı periyottaki sürekli kullanımın karşılığı maksimumu yansıtan tüketime ya da diğer uygun bir talebe oranıdır.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Sekonder Frenkans Kontrol Sistemi: Frekansı belirlenmiş sınırlar içinde tutmak ve/veya komşu iletim sistemlerine bağlayan bağlantı hatları üzerindeki güç alış verişini kontrol etmek için sistemindeki seçilmiş santrallerin üretimini merkezi bir noktadan ayarlayan sistemdir.

    Enerji Sistemi İşletmecisi (ESİ): TUISO içerisinde İletim Planlaması, işletme planlaması, Enerji Sisteminin yüklenmesi ve MYD dahil Üretim Gruplarının yük dağıtıma dahil edilmesinden sorumlu olan birim TUISO genel müdürlüğü.

    Oturan Sistemi Toparlama Santralı (OST Santral): Oturan sistemi toparlama yeteneğine sahip olduğu Bağlantı ve Sistem Kullanım Anlaşmasında beyan edilmiş olan Üretim Santralı.

    Tablocu: Trafo Merkezleri ile bazı Santrallarda bulunan ve işletme şartlarını göz önünde tutarak, ilgili talimatlara ve Yük Dağıtım Merkezleri'nin isteklerine uygun manevra yapan ve enerjinin kalitesini kontrol ederek gerektiğinde Yük Dağıtım Kontrol Merkezlerini uyaran kimsedir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü