Eğitim Sitesi

Tablocu Nedir? Tablocu Hakkında Kısaca Bilgi

Tablocu Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Tablocu:

Trafo Merkezleri ile bazı Santrallarda bulunan ve işletme şartlarını göz önünde tutarak, ilgili talimatlara ve Yük Dağıtım Merkezleri'nin isteklerine uygun manevra yapan ve enerjinin kalitesini kontrol ederek gerektiğinde Yük Dağıtım Kontrol Merkezlerini uyaran kimsedir.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Tüketim Denetimi: Özel ölçme gereçleri (ısı ve özel tarifeli puant tüketimini belirleyen sayaçlar) kullanılarak aralıklı çalışma sağlayan tarifelerden yararlanılması, tüketimin düştüğü dönemlerde ısı stoklanması vs. yoluyla tüketimi gerçek gereksinmeye göre dengeleme yöntemidir.

    Baz Yük (Based load ): Bir zaman periyodu boyunca en düşük yük.

    Büyük Ölçekli Besleme Noktası (BÖBN): İletim Şebekesi üzerindeki, elektrik enerjisinin bir müşteriye toptan olarak sağladığı ve toptan olarak ölçümlendiği nokta. Aksi belirtilmediği sürece, buradaki Kullanıcı bir İHS, ya da Doğrudan Bağlı Müşteri olarak anlaşılmalıdır.

    Manevra: Sistemin belli kısımlarını devreye sokmak veya devreden çıkarmak için YDM'lerinin yazdırdıkları formlara uygun Kesici ve Ayırıcı ve Toprak Ayırıcılar, Yardımcı anahtarlarla tablocuların yaptıkları işlemlerdir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü